top of page

WAT IS

Crosswalking?

Deze bewegingsvorm is een afgeleide van het inmiddels bekende en veel beoefende Crossfit. Ook Crosswalking kent een scala aan oefeningen op basis van de eigen kracht, lenigheid en uithouding. Echter, ligt de basis in het actief wandelen en zijn alle oefeningen tijdens het wandelen gericht op bewust, effectief en verantwoord bewegen. Dit alles binnen de grenzen van het eigen (cardiovasculaire) vermogen, welke gemonitord wordt middels de inzet van smartwatches tijdens de Be Fit dagen. 

Hier een voorbeeld hoe het programma eruit kan zien (let op: dit kan wijzigen): 

Dag 1: Bewegen; hoe doe je dat op een leuke en verantwoorde manier  Dag 2: Blessures; hoe te behandelen en vooral hoe te voorkomen

Dag 3: Voeding en water; reguleer jouw eigen (vocht)balans

Dag 4: Spiertraining; hoe houd ik mijn bewegingsapparaat op niveau

Net zo effectief als Crossfit?

Jazeker, alleen is het tijdsbestek iets ruimer (in totaal 1,5 tot maximaal 2 uur). Bovendien zijn de oefeningen niet explosief en zwaar, maar zijn de gericht op op bewust, effectief en verantwoord bewegen. Dit alles ruim binnen de grenzen van het eigen vermogen. Deze inspanningsgrens (hartslagzone) wordt door jouw Smartwatch constant gemonitord en is afgestemd op jouw leeftijd, lichaamsbouw en belastingniveau.

Het doel

Het doel van Crosswalking is om, ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. De oefeningen tijdens het wandelen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, licht en beheersbaar springen.

bottom of page