top of page
 • Voor wie is het bedoeld?
  Het programma is bedoeld voor alle (oud)medewerkers die het gezellig vinden om samen met andere collega's te crosswalken en meer te weten komen over vitaliteit. Jouw partner, gezinslid (18 t/m 20 jaar) of introducé(s) (maximaal 2 per medewerker) zijn welkom om mee te gaan!
 • Hoe fit moet ik zijn om mee te doen?
  De basis van Crosswalking is wandelen en tijdens de uitvoering van de oefeningen beweegt iedereen naar eigen kunnen op basis van de eigen vooraf bepaalde maximale hartslag. Wanneer je boven jouw persoonlijke maximale hartslag komt, dan weet je dat je jouw inzet iets moet verminderen. Hierdoor is dit programma voor bijna iedereen geschikt en kan iedere programmadag met voldoening worden afgerond.
 • Is crosswalking net zo effectief als crossfit?
  Jazeker, alleen is het tijdsbestek iets ruimer (in totaal 1,5 tot maximaal 2 uur). Bovendien zijn de oefeningen niet explosief en zwaar, maar zijn de gericht op op bewust, effectief en verantwoord bewegen. Dit alles ruim binnen de grenzen van het eigen vermogen. Deze inspanningsgrens (hartslagzone) wordt door jouw Smartwatch constant gemonitord en is afgestemd op jouw leeftijd, lichaamsbouw en belastingniveau.
 • Is er ruimte om vragen te stellen?
  Voor en/of na het crosswalken wordt er een interactief spel/ presentatie over verschillende onderwerpen gehouden. Tijdens het spel/ presentatie word je kennis direct op de proef gesteld. Maar, uiteraard is er ook ruimte om jouw eigen vragen beantwoord te krijgen.
 • Wordt er een lunch aangeboden?
  Aan alle deelnemers een gezonde lunch aangeboden. Tijdens deze lunch van 30 minuten kan de crosswalkdag op een luchtige en ontspannen wijze doorgesproken worden met de instructeurs, waarna jij met een goed gevulde maag, geactiveerde spieren en een geïnspireerde geest de zondag verder kan invullen.
 • Wat is Crosswalking?
  Deze bewegingsvorm is een afgeleide van het inmiddels bekende en veel beoefende Crossfit. Ook Crosswalking kent een scala aan oefeningen op basis van de eigen kracht, lenigheid en uithouding. Echter, ligt de basis in het actief wandelen en zijn alle oefeningen tijdens het wandelen gericht op bewust, effectief en verantwoord bewegen. Dit alles binnen de grenzen van het eigen (cardiovasculaire) vermogen dankzij de inzet van Garmin smartwatches tijdens de Be Fit dagen.
 • Hoe ziet een Be Fit dag eruit?
  We starten de dag soepel met een interactieve spel/ presentatie over een leuk en interessant onderwerp, zoals voeding, lifestyle, mental health en/of blessures. Nadat al jouw prangende gezondheidsvragen zijn beantwoord door onze experts is het tijd voor actie! We starten met een goede warming-up en gaan vervolgens ongeveer 6 kilometer crosswalken, waarin de oefeningen uit de warming-up worden herhaald. Na deze actieve en mooie wandeling sluiten we de dag af met een gezonde lunch.
 • Hoeveel kost het?
  Het vitaliteitsprogramma Be Fit is voor alle medewerkers van de bij Railsport aangesloten (spoorweg)bedrijven gratis. Er wordt een lunch van €12,50 aangeboden, echter is dit vrijblijvend. Het deelname bedrag voor een introducé bedraagt € 10,00.
 • Hoelang duurt een Be Fit dag?
  Op basis van onze ervaringen weten wij dat een Be Fit dag geen hele zondag hoeft/moet kosten. Daarom starten wij om 10.00 uur in de ochtend en ben jij rond 14.00 uur helemaal klaar voor de verdere invulling van jouw zondag. Een zondag waarbij je ruimschoots aan de dagelijkse bewegingsnorm hebt voldaan, vele calorieën hebt verbrand en de nodige stimulans mee krijgt om zelf een maand lang verantwoord te gaan werken aan die belangrijke gezonde(re) lifestyle!
bottom of page