Doperwten - Koriandersoep
4 personen
15 - 30 minuten
Lunch/Diner
Bereiding
-
Verhit de olijfolie in een diepe pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
-
Voeg de ui, knoflook en peper toe en leg de deksel op de pan. Laat 5 minuten fruiten.
-
Voeg de doperwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan doorsudderen.
-
Doe de bouillon en koriander erbij en laat de soep even inkoken. Voeg hierna (optioneel) de suiker toe en mix alles met een staafmixer tot een gladde massa.
-
Verdeel de soep over de kommen, voeg naar smaak peper en zout toe en maak af met nog wat blaadjes koriander.
Ingrediënten
-
3 el olijfolie
-
1 ui, gesnipperd
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 groen pepertje, zonder zaadlijst en gesneden
-
1 kilo doperwtjes, uit het vriesvak
-
30 g verse koriander, gehakt
-
800-900 ml groente- of kippenbouillon (net van de kook af)
-
mespuntje suiker (kun je ook achterwege laten)
-
versgemalen peper en zeezout
Voedingswaarden per portie
-
Energie
-
Vet
-
Waarvan verzadigd vet
-
Natrium
-
Koolhydraten
-
Vezels
-
Proteïnen
- 229 kcal
- 8 gram
- 1 gram
- 105 gram
- 25 gram
- 8 gram
- 11 gram