Doperwten - Koriandersoep

4 personen

15 - 30 minuten

Lunch/Diner

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.

  2. Voeg de ui, knoflook en peper toe en leg de deksel op de pan. Laat 5 minuten fruiten.

  3. Voeg de doperwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan doorsudderen.

  4. Doe de bouillon en koriander erbij en laat de soep even inkoken. Voeg hierna (optioneel) de suiker toe en mix alles met een staafmixer tot een gladde massa.

  5. Verdeel de soep over de kommen, voeg naar smaak peper en zout toe en maak af met nog wat blaadjes koriander.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 groen pepertje, zonder zaadlijst en gesneden

  • 1 kilo doperwtjes, uit het vriesvak

  • 30 g verse koriander, gehakt

  • 800-900 ml groente- of kippenbouillon (net van de kook af)

  • mespuntje suiker (kun je ook achterwege laten)

  • versgemalen peper en zeezout

Voedingswaarden per portie

  • Energie

  • Vet 

  • Waarvan verzadigd vet 

  • Natrium

  • Koolhydraten

  • Vezels 

  • Proteïnen

- 229 kcal

- 8 gram

- 1 gram

- 105 gram

- 25 gram

- 8 gram

- 11 gram

© 2019 by Cross Walking