Kip in vijfkruidenmarinade, sperzieboontjes en gebakken rijst

2 personen

30 minuten

Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper;

  2. Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën;

  3. Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken;

  4. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking;

  5. Maak de sperziebonen schoon;

  6. Pel de ui en snijd hem klein;

  7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin;

  8. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar;

  9. Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de rijst mee;

  10. Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)

  • 1 teentje knoflook

  • 2 eetlepels olie

  • 2 kleine kipfilets

  • 120 gram zilvervliesrijst

  • 400 gram sperziebonen

  • 1 ui

  • 2 eetlepels vloeibare margarine

  • 3 theelepels kerriepoeder

Voedingswaarden

  • Energie

  • Eiwit 

  • Koolhydraten 

  • Waarvan suikers

  • Vet 

  • Waarvan verzadigd vet 

  • Vezels 

  • Zout 

- 580 kcal

- 35 gram

- 55 gram

- 8 gram

- 25 gram

- 4 gram

- 9 gram

- 0,5 gram

© 2019 by Cross Walking